Wie zijn wij

Tegenwind Keppel en Eldrik is begin september 2019 van start gegaan als initiatief van een groep inwoners van Laag-Keppel. Zij hadden gehoord dat er plannen waren voor 200 meter hoge windturbines langs de Oude IJssel tussen Laag- en Hoog-Keppel. En dat is nu juist een prachtig coulisselandschap, zoals u in deze video en deze video kunt zien. 
Grondige studie van de nieuwe gemeentelijke Verrijkte Routekaart Bronckhorst Energieneutraal 2030 leerde dat er inderdaad concrete plannen zijn van een aantal initiatiefnemers.
Dat was het startschot voor Tegenwind om actie te voeren tegen de onbegrijpelijke plannen. Niet tégen windenergie, maar vóór behoud van het prachtige landschap met haar flora en fauna. En als protest tegen het plaatsen van windturbines, waarvan wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat er flinke gezondheidsrisico’s aan kleven.
Ten slotte vinden wij de Verrijkte Routekaart onvolledig, onduidelijk en ontbreken duidelijke kaders. Bovendien is aan de voorwaarde om inwoners actief te betrekken en informeren op geen enkele wijze voldaan door de gemeente Bronckhorst.
Sinds half oktober 2019 heten we Stichting Tegenwind Keppel en Eldrik.

De windturbineplannen van Keppel zijn helaas niet de enige. Ook in Doetinchem, Hengelo en Drempt zijn plannen voor meer dan 230 meter hoge windturbines. U leest er meer over op de websites van de bewonersgroepen:
– Doetinchem / Langerak: www.tegenwindoudeijssel.nl
– Hengelo: www.hengelsezand.nl
– Drempt: www.windmolensdrempt.nl