Uitstel windturbineplannen?

Vooruitlopend op de Raadsvergadering van vanavond stond dit artikel vandaag in De Gelderlander. Er lijkt een Raadsmeerderheid te zijn voor uitstel van de windturbineplannen tot 2022 door deze uit de Routekaart te halen.
Dat is natuurlijk een mooie stap in de goede richting. Maar uitstel is geen afstel. En daarom blijven wij – net als in onze recente gesprekken met alle Raadsfracties – onze inhoudelijke argumenten herhalen tegen deze ruim 200 meter hoge windturbines in Bronckhorst. Ook de recente berichtgeving in de landelijke media over de gezondheidsrisico’s en de veel te lage normen zegt genoeg.
Uiteraard zijn we vanavond aanwezig tijdens de Raadsvergadering en zijn wij – net als u – benieuwd wat de definitieve keuzes worden van de Gemeenteraad. Wordt dus vervolgd.